Relatietherapie Goirle

Relatietherapie Goirle

Relatietherapie in Goirle

Ben je op zoek naar relatietherapie in Goirle of de regio Tilburg?

Mensen zijn op hun best als ze in verbinding zijn met anderen. Maar waar leren we dat? Het is geen vak op school, de meesten leren het door ervaring; hoe gaan je ouders met elkaar om, krijg je een goed voorbeeld mee of moet je het vooral zelf doen?

In een relatie komen twee mensen samen met vaak een andere achtergrond. Dat gaat niet altijd goed of vanzelf. Hulp daarbij is soms nodig, de relatie verbreken is niet de eerste oplossing. Ik wil jou/jullie begeleiden op de weg terug naar verbinding, zodat de liefde weer te voelen is.

relatietherapie


Waar lopen jullie tegenaan?

Bijna iedereen maakt het mee dat het in de relatie ‘even iets minder loopt’ of dat er sprake is van een relatiecrisis. Het is de moeite waard daarbij stil te staan en er samen met een therapeut aan te werken.

Wat gebeurt er, waar lopen jullie tegenaan, op welke momenten gaat het minder goed en zijn er spanningen en conflicten? Daarbij bekijken we eerst in welke steeds terugkerenden negatieve spiralen jullie terecht komen. Zelf zie je vaak niet welke patronen er spelen en hoe jullie op elkaar reageren.


Emotioneel verbonden

Uit onderzoek is bekend hoe belangrijk het is om je emotioneel verbonden te voelen: mensen leven langer, herstel van ziekte gaat sneller enz. Hechting speelt een belangrijke rol.

Die hechting is in de jeugd ontstaan en kan later voor moeilijkheden zorgen. Maar het goede aspect is dat ook in een latere goede relatie hechting kan groeien. Als mensen door een moeilijke periode in hun relatie heen komen, worden ze sterker en meer gehecht.


De relatie herstellen? Of niet en wat dan?

Ik wil samen onderzoeken hoe het zit tussen jullie en de weg bewandelen naar meer begrip, betere communicatie, het leven als partners weer fijn vinden. Dat is een proces dat inzet, geduld en vertrouwen vraagt.

Als herstel toch niet mogelijk is – dat gebeurt ook wel, laten we realistisch zijn – dan kan ik ondersteunen bij moeilijke keuzes, die voor jullie liggen. Jullie blijven altijd de ouders van jullie kinderen, dat blijft zo ook als jullie niet bij elkaar kunnen/willen blijven. Een goede scheiding houdt rekening met de kinderen.

Het komt ook voor dat, na het stoppen met relatietherapie, een van beide partners verder behoefte heeft aan individuele therapie. Dat is mogelijk.


Werkwijze

Bij de intake – met beide partners tegelijkertijd – bepalen we het doel van de begeleiding. De meeste gesprekken zijn met beide partners samen, soms praat ik individueel met ieder apart. Het proces komt op gang, ik adviseer over het aantal gesprekken, dat wenselijk is en over de frequentie. Meestal is dat om de week want jullie krijgen huiswerkopdrachten mee, jullie gaan aan de slag!

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Laat een berichtje achter en ik neem contact met je op.

Jeannette van Hoek
Geregistreerd bij VIT en RBCZ